Naailessen bij inloophuis de Kom-Af

29/11/2017 - 12:04

Bij de Kom-Af worden er cursussen naaien van 7 weken georganiseerd. Vrijwilligster Veerle begeleidt de cursussen. We gingen eens bij haar en de andere naaisters langs!

Naailessen bij inloophuis de Kom-Af

Hoe kom je terecht bij de Kom-Af?

Ik heb de vacature op facebook zien staan en heb onmiddellijk gereageerd. Naaien is echt mijn passie. Ik heb in het secundair de richting Snit en Naad gevolgd en thuis kan je me heel vaak achter mijn naaimachine vinden. Soms moet ik zelfs mijn keukenwekker zetten omdat ik anders gewoon niet stop en bijna vergeet het eten te maken!

Wat doen jullie hier precies?

Elke dinsdagvoormiddag vindt hier de naailes plaatst. We gebruiken de machines van de Kom-Af. Tijdens de eerste les heb ik de deelnemers een eenvoudige draagtas laten maken, om eens te kijken hoe ver ze stonden. Daarna ben ik op maat beginnen werken: iedereen werkt op zijn eigen tempo en iedereen beslist zelf wat hij wil maken. Ik hou er niet van om juffrouw te spelen, ik loop hier rond en help waar ik kan.

Wat voor soort dingen maken jullie?

Het is zo jammer dat kleren en andere zaken zo snel worden weggegooid. Wij proberen zoveel mogelijk te recupereren. Zo kan je een trui die je zelf niet meer draagt verknippen en er een trui voor je kind van maken. We hebben ook al pyjamashorts gemaakt van een bedlaken. Er worden hier heel wat verschillende dingen gemaakt: tassen, kledingstukken, haarbanden, … We maken leuke dingen voor de kinderen, maar ook voor onszelf natuurlijk.

Naailessen bij inloophuis de Kom-Af
Naailessen bij inloophuis de Kom-Af

Meer weten over de Kom-Af?

Ga naar de website