Ken jij Kloen?

14/11/2017 - 12:54

We gingen op bezoek bij Geert Deraeve die, met de steun van zijn vrouw en rechterhand Riet, in 2004 vzw Kloen oprichtte in Roeselare. Een prachtig initiatief dat steun geeft aan heel wat goede doelen voor zieke kinderen.

Kloen Clowns, met Geert Deraeve centraal vooraan.

Hoe is Kloen ontstaan?

Ik was betrokken bij Stroke, een drum- en percussieband die heel wat succes had. We besloten de opbrengsten van dat succes te delen met een goed doel: vzw Ziekenhuisclowns. Want wat is er mooier dan een glimlach toveren op het gezicht van zieke kinderen?
Dit alles smaakte naar meer, en daarom heb ik Kloen opgericht.

Wat doet Kloen precies?

We organiseren allerlei activiteiten en evenementen waarvan de opbrengsten naar goede doelen gaan. Zo hebben we in 2007 een rij munten van tien eurocent langs de Westlaan gelegd. Die rij was bijna drie kilometer lang en goed voor maar liefst 12.000 euro! Onlangs, in november 2017, vond Kloen-Art plaats in Rumbeke. Het ging om een kunstwandeling langs twintig locaties. Daarbij kregen twintig goede doelen ook de kans om zichzelf in de kijker te zetten.

We kunnen ondertussen gelukkig rekenen op een groot aantal enthousiaste vrijwilligers en sponsors om onze projecten te realiseren. Zo hebben we ook een aantal Kloenclowns die de evenementen opfleuren.

Welke goede doelen steunt Kloen?

We zetten ons nog steeds in voor vzw Ziekenhuisclowns, maar we steunen ook verschillende organisaties voor kinderen met specifieke ziekten en hun ouders. Het is vaak ongelooflijk om te zien hoe ouders die het zelf niet gemakkelijk hebben zich inzetten voor andere ouders.

Hoe kom jij op al die originele ideeën?

Ik ben een fervent zwemmer, ik speel ook waterpolo. Tijdens het eenzame baantjes trekken kan ik mijn hoofd leegmaken en komen die ideeën vanzelf!

Meer weten over Kloen?

Ga naar de website