Breng je spullen naar de Geefkast!

14/11/2017 - 16:38

Heb je na een grote schoonmaak wel eens spullen die jij niet meer nodig hebt, maar die nog perfect bruikbaar zijn? Dan kan je terecht bij de Geefkast. We gingen langs bij Koen Oosthuyse, Coördinator Dagbesteding bij Pas Par Toe, voor meer informatie over de Geefkast.

De Geefkast

Wat doet Pas Par Toe juist?

Pas Par Toe is een activiteiten- en ontmoetingscentrum voor volwassenen met een beperking. Je vindt ons in de Kalkenstraat 14 in Roeselare.

We hebben een atelier waar onze bezoekers allerlei creatieve en sociale dingen kunnen doen. We koken en bakken, we gieten kaarsen en schilderen, we werken in de tuin, … De bezoekers kunnen hier ook terecht voor een middagmaal.

De Geefkast is een nieuw project. Wat houdt het juist in?

In de Geefkast kan je spullen achterlaten die nog in goede staat zijn, maar die je zelf niet meer gebruikt. Buurtbewoners die een kijkje komen nemen, vinden dan misschien dingen die zij wel kunnen gebruiken. Die mogen ze dan gratis meenemen. Het project werd gesponsord door Delhaize Foundation.

Om het project te doen slagen moeten er natuurlijk enkele regels gerespecteerd worden. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd om geen grote meubelen of etenswaren die kunnen bederven achter te laten.

Wat willen jullie met dit project bereiken?

Ons doel is om spullen een nieuw leven te geven. Mensen kopen immers vaak nieuwe dingen terwijl dat niet altijd nodig is. De Geefkast is een vorm van recyclage dus. Bovendien brengt de Geefkast de inwoners van de buurt dichter bij elkaar.

Breng je spullen naar de Geefkast!

Meer informatie over Pas Par toe?

Ga naar de website