Arktos is er voor kinderen en jongeren

17/11/2017 - 10:42

Arktos is een organisatie die kinderen en jongeren versterkt. We interviewden Simon, vormingswerker bij Arktos sinds 2014.

Arktos is er voor kinderen en jongeren

Wat doet Arktos precies?

Arktos is een organisatie die kinderen en jongeren wil versterken door aan de slag te gaan met hun talenten en vaardigheden. In Roeselare werken we met jongeren tussen 12 en 16 jaar en bieden we vrijetijdsactiviteiten aan in een aantal wijken van de stad.

Welke activiteiten organiseren jullie zoal?

Op dinsdagavond kunnen jongeren terecht bij JONG BIA (Jong Beveren In Actie). Het gaat hier om een inlooplokaal waar iedereen welkom is en waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo organiseren we bijvoorbeeld multicultureel koken, waarbij jongeren van verschillende nationaliteiten de kans krijgen om iets lekkers van hun cultuur te bereiden voor de anderen. We hebben al loempia’s en kippenmaagjes gekregen, maar ook typisch Vlaamse worst met appelmoes.

Op vrijdagavond kan je ons vinden in ARhus. Daar hebben we een pingpongtafel, een PlayStation, en een hele stapel gezelschapsspelletjes. We maken het gezellig en zorgen ervoor dat er altijd ruimte is voor een goeie babbel.

Bovendien gaan we ook zelf op pad om in contact te komen met jongeren die Arktos of andere jeugdwerkorganisaties nog niet kennen. Vindplaatsgericht werken heet dat dan. Als we bijvoorbeeld een voetbalmatch organiseren op een pleintje komen daar ook vaak nieuwe jongeren op af.

Tijdens al die activiteiten leren wij de jongeren kennen, en zij ons. We willen een vertrouwenspersoon zijn voor hen, we willen ervoor zorgen dat ze altijd bij iemand terecht kunnen.

Wat vind je het leukste aan werken bij Arktos?

Ik haal heel veel energie uit het werken met jonge mensen. Jongeren zijn vaak op zoek naar antwoorden in hun leven en het is leuk om hen hierbij te helpen. Ik werk bij Arktos omdat we ons inzetten voor alle kinderen en jongeren, we geloven in elk van hen. Iedere jongere heeft potentieel.

Wat betekent het voor jou persoonlijk om bij Arktos te werken?

Werken bij Arktos geeft me heel veel voldoening, omdat je soms tot resultaten komt die de jongere zelf niet verwachtte. Die kleine stapjes van de jongere, die uiteindelijk tot grote dingen kunnen leiden, zijn me heel veel waard.

Arktos is er voor kinderen en jongeren

Meer weten over Arktos?

Ga naar de website